Hyppää pääsisältöön

Retail merkonomi

Emma-Maria Laukkonen, 16 vuotta, on juuri aloittanut kaupan alan opinnot Vantaalla Kauppiaitten kauppaoppilaitos Mercuriassa. Merkonomin ammatti on hyvin monipuolinen, laaja-alainen ja käytännönläheinen

Kauppiaitten kauppaoppilaitos Mercurian apulaisrehtori Tiina Immonen kertoo retail merkonomin ammatista. Ammatti on hyvin monipuolinen, laaja-alainen ja käytännönläheinen. Monilla opiskelijoilla on se ennakkoasenne, että minä en ainakaan kauppaan halua töihin, tai se on vain näkkileivän hyllyttämistä tai kassalla istumista. Retail merkonomin koulutus kuuluu liiketalouden perustutkinnon merkonomikoulutukseen, jonka laajuus on 120 opintoviikkoa. Siinä on kaupan toimialan painotus koko opintojen ajan.

Mercuriassa opiskelun aloitus oli hänen oma päätöksensä, johon hän on tyytyväinen. Emma-Maria on kukkakaupassa töissä, joten paljon muuta hän ei harrasta. Töissä hän on oppinut muun muassa kukkasidontaa. Emma-Marian tulevaisuuden suunnitelmat ovat selvät. Hän aikoo perustaa oman kukkakaupan. Emma-Marian uravalinta joutuu koetukselle, kun hänet laitetaan viikoksi myyjän töihin K-Citymarket Myyrmanniin Vantaalle.

Ammattilainen-sarjassa käsitellään eri ammatteja. Sarjaa on esitetty televisiossa vuosina 2005–2006.

Ihminen ja yhteiskunta

  • Islamin vieraana

    6-osainen sarja islamista.

    6-osaisessa sarjassa professori Jaakko Hämeen-Anttila johdattaa kiehtovalle matkalle islamin maailmaan – sen historiaan, kulttuuriin, kuvataiteisiin, musiikkiin ja kirjallisuuteen sekä ihmisten jokapäiväiseen elämään. Ohjelmasarja on valmistunut v. 2003.

  • Buddhan jalanjäljillä

    Buddhalaisuus

    Buddhalaisuus ei ole kristinuskoon tai islamiin verrattavissa oleva uskonto, vaan pikemmin filosofia, joka opettaa tien korkeimman moraalisen, henkisen ja intellektuaalisen "valaistumisen" saavuttamiseen.