Portugali

Portugali on maailmankieli, puhujamääränsä perusteella maailman kuudeksi puhutuin kieli – puhujia sillä on yli 200 miljoonaa. Portugalin lisäksi sitä puhutaan pääkielenä mm. Brasiliassa, muutamissa Afrikan maissa kuten Angolassa, Mosambikissa, Guinea-Bissaussa ja Kap Verdellä, ja Portugalin siirtomaa-aikojen perintönä myös Aasiassa, Macaossa ja Itä-Timorissa.

Sao Juliao de Barra. Kuva: EPA/Mario Cruz

Kuva: EPA / Mario Cruz

Easyportuguese

Easyportuguese on portugalin kielen ja kulttuurin 10-osainen alkeiskurssi. Tällä pelillisellä kurssilla on ääniklippejä ja tehtäviä sekä Portugalin maantuntemusta. Kurssin apukieli on englanti. Kurssi on toteutettu EU-projektissa nimeltään Oneness vuonna 2008 ja sen sisällöstä vastaavat projektin portugalilaiset partnerit, teknisestä toiminnasta liettualaiset partnerit. Suositusselain tälle materiaalille on Internet Explorer, eikä se valitettavasti toimi mobiililaitteilla.

Alkeiskurssi tutustuttaa Portugalin kieleen ja kulttuuriin. Kurssilla opiskellaan portugalin kielen perusrakenteita kuten verbien preesensmuotoja, adjektiivien taivutusta ja lukusanoja. Lisäksi opetellaan asioimaan kahvilassa, itsensä esittelyä ja matkailusanastoa.