Viro

Eteläisen naapurimaamme Viron kieli ja kulttuuri on melkoisen tuttua, muttei niin tuttua etteikö lisätieto olisi paikallaan. Täällä voit tutustua lisää molempiin!

Viron kielestä on hupia ja hyötyä - ja hupia varsinkin silloin, kun erehdyt käyttämään 'vääriä sisaria', sanoja, jotka ovat samanlaisia molemmissa kielissä, mutta merkitsevät aivan eri asioita. Pikavisiitillä pääset viron kielen opinnoissa alkuun, mutta jos haluat opiskella kieltä enemmän, tartu alkeiskurssiin ja katso Nael kummi -kieliohjelmasarja. Virolaisiin tapoihin, maahan ja kulttuuriin voit tutustua suomeksi tekstitettyjen lyhytvideoiden seurassa.

Pikavisiitti tarjoaa pikaiset eväät Viron-matkalle: kuinka tervehtiä, selvitä ostoksilla, kahvilassa, kaupungilla ja kulkuvälineissä. Myös virolaiset tavat tulevat tutummaksi. Tunnin, parin ennakko-opiskelulla saat matkastasi irti paljon enemmän ja seuraava matka Suomenlahden eteläpuolelle on entistäkin mukavampi!
Tällä kurssilla opit viron kielen perusteet ja saat hyvän perustan jatko-opiskelulle. Videoiden dialogit tutustuttavat eteläisen naapurimaamme kieleen ja jokapäiväiseen elämään. Kurssi perustuu kieliohjelmasarjaan Nael kummi.
Viroon ja sen tapoihin, kulttuuriin ja historiaan voit tutustua näiden artikkelien ja suomeksi tekstitettyjen videoiden avulla.