Hyppää pääsisältöön

Jatkokeskustelu Studia Generalia: Uhat, epäilyt ja ratkaisut

Dosentti Hannele Cantell, Ilmatieteen laitoksen johtaja Mikko Alestalo, kaupunginvaltuutettu Leo Stranius,professori Atte Korhola ja luova johtaja Jani Halme Toinen Helsinki

Loppuuko ilmastokeskusteluista happi? Voinko itse vaikuttaa? Keskustelijat miettivät myös, miksi ihmisten käytös ei ole vielä muuttunut, vaikka tietoa on. Miten saada todellisia muutoksia aikaan.

Jatkokeskustelussa pohdittiin muun muassa, mitä jokainen voi itse tehdä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Keskustelijat miettivät myös, miksi ihmisten käytös ei ole vielä muuttunut, vaikka tietoa on.

Keskustelun vetäjinä toimivat Ylen toimittajat Pasi Toiviainen ja Minttu Heimovirta. Keskustelemassa ovat dosentti Hannele Cantell, professori Atte Korhola ja Ilmatieteen laitoksen johtaja Mikko Alestalo, kaupunginvaltuutettu Leo Stranius ja luova johtaja Jani Halme Toinen Helsinki Oy:stä.

Kuinka osallistua?

Voit osallistua keskusteluun lähettämällä kysymyksesi tai kommenttisi tekstiviestitse numeroon +358 50 415 4892 tai Twitterissä merkinnällä #studiageneralia.

Studia Generalia on Helsingin avoimen yliopiston luotsaama luentokokonaisuus, jonka tarkoituksena on välittää tietoa akateemisesta tutkimuksesta suurelle yleisölle perinteisen sivistysyliopiston hengessä. Luennot ovat kaikille avoimia.

  • 4. osa: ¡Hogar, dulce hogar!

    Paikan ilmauksia, olla-verbejä, historiaa.

    Tässä osassa opit kysymään tietä ja paikan ilmauksia. Kieliopissa opiskellaan muun muassa olla-verbi merkityksessä "sijaita, olla jossakin": estar – hay. Lisäksi tutustutaan Espanjan historiaan 1500-luvulle saakka.

  • Vihdoinkin mä oon mä

    Joonatan on 28-vuotias transmies.

    Transmies Joonatan kertoo millaista on tulla vihdoin kohdatuksi sellaisena kuin on, miehenä

  • Mediataitoja kouluun

    Mediataitoja kouluun

    Mediakompassi-kokonaisuus koostuu kolmesta eri ohjelmasarjasta, joista ensimmäinen on tarkoitettu alkuopetukseen, toinen alakouluun ja kolmas yläkouluun ja lukioon.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Opettajalle

  • Avaruus

    Tutustu avaruuteen ja havainnoi taivaan valoilmiöitä.

    Miten planeetat ovat syntyneet? Miten Maan ja Kuun liikkeet vaikuttavat vuorokaudenaikoihin ja vuodenaikoihin? Tutustu myös lähemmin aurinkokuntaan ja havainnoi taivaalla näkyviä valoilmiöitä sekä ammenna tietoa tähtitieteen historiasta.

  • Luonnontieteet

    Kemiaa, fysiikkaa ja matematiikkaa Yle Oppimisen netissä.

    Kemiaa, fysiikkaa ja matematiikkaa Yle Oppimisen netissä.

  • Sää ja ilmasto

    Ilmaston ja sään havainnointi

    Säähän vaikuttavat auringon säteily sekä maanpinnan ominaisuudet kuten vesistöt ja vuoristot. Säähän liittyviä ominaisuuksia ovat muun muassa lämpötila, ilmankosteus, ilmanpaine ja tuulen nopeus. Säätä ei ole varmuudella aivan helppo ennustaa, sillä se saattaa muuttua hyvinkin nopeasti. Ilmasto taas saadaan selville, kun tehdään pitkän ajan kuluessa säännöllisiä säähavaintoja.